Odjel za nastavničke studije u Gospiću

Obilježavanje Noći knjige 2021.

Obilježavanje Noći knjige 2021.

Manifestacija Noć knjige ove se godine održala jubilarni 10. put, već tradicionalno 23. travnja, s ciljem poticanja kulture čitanja i osvješćivanja važnosti knjige u suvremenom društvu. U ovodišnjem obilježavanju sudjelovao je i naš Odjel, točnije članice novoosnovanoga studentskog čitateljskog kluba Iskra – studentice 4. godine učiteljskog studija Nina Kosor, Karla Mamić, Marina Mladinov, Iva Mraović, Patricija Salopek, Ljubica Smoljo i Mirna Šandrovčan, pod vodstvom asistentice Marine Franić Šimunić, mag. educ. philol. croat et mag. bibl.

Ideja je bila održati javno čitanje na gospićkim gradskim lokacijama, no kako zbog epidemiološke situacije i virtualne nastave to nije bilo izvedivo, dogovoreno je da svaka od naših članica čita izabrani tekst na prepoznatljivom mjestu u svome gradu. To smo ovjekovječili snimkom koju možete pogledati na poveznici: https://www.facebook.com/odjelzanastavnickestudijeugospicu/videos/476616766988524

Tema ovogodišnje Noći knjiga bila je ljekovita moć knjige pa su studentice birale djela koja za njih imaju ljekovito značenje. Nadamo se da ćemo na ovaj način i vas potaknuti na uživanje u ljekovitoj moći knjiga uz slogan „Čitajmo da ne ostanemo bez riječi“!

Theme picker