Odjel za nastavničke studije u Gospiću

FESTIVAL ZNANOSTI 2021. - Radionica - Sadionica

 

U okviru Festivala znanosti na Odjelu za nastavničke studije u Gospiću održana je prigodna aktivnost pod nazivom Radionica - Sadionica.

Radionica je organizirana u dvorištu zgrade Odjela za nastavničke studije u Gospiću gdje su sađene sadnice bobičastog voća koje uspijevaju na području Like: kupine, maline, ribizla, ogrozd. Cilj ove radionice bio je da se kroz demonstraciju procesa sadnje i upoznavanje osnovnih obilježja bobičastog voća skrene pozornost na pozitivne aspekte uzgoja i konzumiranja pojedinih vrsta voća u svakodnevnoj prehrani. Ujedno su naglašene nutritivne, zdravstvene, financijske, socio-kulturne i estetske vrijednosti uzgoja voća. U Međunarodnoj godini voća i povrća cilj Radionice/Sadionice je senzibilizirati i potaknuti buduće učitelje/učiteljice na mogućnosti sudjelovanja u oblikovanju školskih vrtova. Sadnice su nabavljene uz potporu Sveučilišta u Zadru i donacije lokalnog uzgajivača bobičastog voća.

Događaj je prigodno pozdravio i pohvalio prorektor prof. dr. sc. Josip Faričić.

 

Nositelji i organizatori aktivnosti su doc. dr. sc. Jadranka Brkić-Vejmelka, izv. prof. dr. sc. Sanja Vrcić-Mataija i studentice 4. godine Odjela za nastavničke studije u Gospiću.