Odjel za nastavničke studije u Gospiću

Obilježeni dani hrvatskoga jezika na Odjelu za nastavničke studije u Gospiću Sveučilišta u Zadru

Odjel za nastavničke studije u Gospiću Sveučilišta u Zadru obilježio je  Dane hrvatskoga jezika od 11. do 17. ožujka 2014. godine. Odlukom Hrvatskoga sabora iz 1997. svake se godine sredinom ožujka obilježavaju Dani hrvatskoga jezika u spomen na Deklaraciju o nazivu i položaju hrvatskoga književnog jezika.

Obilježavanje su započeli studenti prve godine izradom prigodnog plakata tematski usmjerenog na povijesni razvoj hrvatskoga jezika, koji je postavljen u prostorije knjižnice gdje je knjižničarka gospođa Dubravka Čanić uredila kutak posvećen materinskom jeziku pa su se tijekom cijelog tjedna studenti mogu upoznati sa zanimljivim i vrijednim izdanjima pravopisa, gramatika, rječnika…

U ponedjeljak, 17. ožujka, s početkom u 10 sati održan je edukativni program u organizaciji studenata prve i druge godine. Govorilo se o dijalektnoj raznolikosti hrvatskoga jezika (posjetitelji su imati prigodu čuti govore iz različitih dijelova Hrvatske), standardnome jeziku, pravopisima, rječnicima, gramatikama.

                                                           Studenti prve i druge godine

                                                           Mentorica: dr. sc. Jasminka Brala-Mudrovčić