Odjel za nastavničke studije u Gospiću
Informacije

ODRŽANA NAPREDNA EDUKACIJA PROGRAMA „POMOZI DA“ ZA ODGOJNO-OBRAZOVNE DJELATNIKE

Od 26. do 28. lipnja 2024. provedena je trodnevna edukacija odgojno-obrazovnih djelatnika – Napredna razina programa PoMozi Da.

Program predstavlja zdravstveno opismenjavanje učitelja, nastavnika i ostalih odgojno-obrazovnih djelatnika (stručnih suradnika, ravnatelja) u osnovnim i srednjim školama Republike Hrvatske u području mentalnog zdravlja djece i mladih.

Edukativni program PoMozi Da razvijen je u sklopu projekta Živjeti zdravo Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), sufinanciranoga iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnoga programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., elementa Zdravstveno obrazovanje, podelementa Mentalno zdravlje.

Za područje Ličko-senjske županije napredna razina programa PoMozi Da odvijala se od 26. do 28. lipnja za 20-ak odgojno-obrazovnih djelatnika u Osnovnoj školi dr. Jure Turića u Gospiću, a voditeljice programa bile su izv. prof. dr. sc. Anela Nikčević-Milković s Odjela za nastavničke studije u Gospiću Sveučilišta u Zadru i Marija Zdunić, dipl. socijalni pedagog, stručna suradnica iz Osnovne škole dr. Jure Turića Gospić.