Odjel za nastavničke studije u Gospiću

SUSRET S UČITELJIMA MENTORIMA

Svake godine naš Odjel organizira susret i druženje učitelja mentora iz Osnovne škole dr. Jure Turića iz Gospića s profesorima metodika nastavnih predmeta. Prošle godine susret nismo mogli realizirati zbog pandemije COVID-19. No, ove godine, poštivajući epidemiološke mjere, susret se održao 2. rujna 2021. u predavaonici br. II.

Pročelnica Odjela, izv. prof. dr. sc. Sanja Vrcić-Mataija i ravnatelj Osnovne škole dr. Jure Turića iz Gospića, gospodin Ivica Radošević u ime ustanova prigodno su se obratili i zahvalili na međusobnoj uspješnoj suradnji između naših ustanova.

Na susretu se razgovaralo se o prošlogodišnjoj uspješnoj suradnji mentora i Odjela, osnovne škole i našeg Odjela te o realizaciji stručne prakse naših studenata koja je unatoč teškoj situaciji vezanoj uz pandemiju COVID-19 ipak uspješno realizirana. Također, dogovoren je i plan realizacije stručne prakse studenata našega Odjela u Osnovnoj školi dr. Jure Turića i u idućoj akademskoj godini.

Na sastanku je gostovala doc.dr.sc. Danijela Birt Katić, pročelnica Odjela za etnologiju i antropologiju, Sveučilišta u Zadru. Kao jedna od voditeljica, prisutnima je predstavila projekt pod nazivom DIGITclue- Digital Inclusion in Teacher Education, Erasmus+ Projekt Strateško partnerstvo. Nositelj projekta je Sveučilište u Beču a partneri Sveučilište u Dresdenu i Sveučilište u Zadru. Tim Sveučilišta u Zadru čine doc.dr.sc. Danijela Birt Katić, doc.dr.sc. Jadranka Brkić-Vejmelka te dr.sc. Ines Cvitković Kalanjoš. Vrijeme trajanja projekta je dvije godine. Ideja DIGITcluea je pružiti učiteljima vještine, znanja i alate za primjenu interaktivnih tehnologija i e-učenja temeljenih na informacijskim i komunikacijskim tehnologijama (ICT) koje su potrebne za inkluzivnu nastavu.